Menu:

Španělské olivy vedou ke zdravé výživě

Pochutnáváte si rádi na zeleninových salátech a nedovedete si tento pokrm představit bez oliv? Olivy jsou plody středozemského stále zeleného stromu, který se nazývá Olea europia. Olivy obsahují více než 50% oleje a téměř 40% vody. Jako první se začaly olivy pěstovat v Malé Asii. Třebaže se olivy pěstují ve středomořských státech, kde také tvoří nedílnou součást stravy, také u nás tato plodina získává na velké oblibě. Do České republiky se dostávají zejména vlivem cestování. Při této příležitosti se turisté seznamují se zvyklostmi jiných národů a dostávají také inspiraci na zdravou výživu. Do Vaší kuchyně se mohou olivy dostat také díky nákupu v internetové prodejně společnosti BMC Brno.

Zde www.bassta.cz/produkty/ najdete v nabídkovém katalogu olivy značky Bassta. Objednejte si gastro balení olivy a pochutnejte na vynikající chuti oliv. Olivy neodmyslitelně náleží k chutné, pestré a vyvážené kuchyni. U oliv je možné rozpoznat dva typy a to zelené a černé. Přičemž černé olivy jsou dozrálé zelené olivy patřičného druhu. Možná jste nevěděli, že druhové olivy jsou určeny přednostně ke konzumaci jako plody. Olivy bez druhového by se měly používat k druhotnému zpracování v podobě oleje, kosmetických přísad apod.

Ve Španělsku dozrávají dva druhy ušlechtilých oliv. Zelené olivy bývají označovány jako Manzanilla a černé olivy Cacereňa. Olivy jsou významným zdrojem vitamínů A a E, nenasycených mastných kyselin, antioxidantů, přírodní vlákniny a minerálů. Olivy obsahují železo, vápník, draslík a hořčík.

30. 05. 2017