Menu:

Španělské olivy - slast pro mlsné jazýčky

Zaujala Vás specifická chuť oliv a ráda byste tuto pochoutku nabídla také hostům Vašeho nově zrekonstruovaného bistra?

Co jste možná netušili o olivách

Možná Vás překvapí, že olivy jsou plody středozemského stále zeleného stromu pojmenovaného Olea europia. Olivy uzrávají po odkvětu bílých voňavých květů. Obsahují více než padesát procent oleje a téměř čtyřicet procent vody. Svůj původ nachází v oblasti Malé Asie. Olivy tvoří součást pestré, zdravé a vyvážené stravy. Do podvědomí českých obyvatel se dostali především vlivem cestování. Dnes se i v našich končinách těší velké oblibě. V obchodech se obvykle můžeme setkat se dvěma typy oliv. Obecně totiž rozeznáváme dvě základní podoby oliv a to zelené a černé olivy. Odlišují se od sebe dobou zrání. Zelené olivy se češou nezralé, zatímco černé olivy musí být vždy zralejší, aby se daly jíst. Jsou přitom zároveň mnohem bohatší na olej. Černé olivy jsou ve skutečnosti však pouze dozrálé zelené olivy patřičného druhu.

Pochutnejte si na olivách

V České republice můžete specifickou chuť oliv ochutnat také mimo jiné díky společnosti BMC Brno. Právě zde www.bassta.cz/produkty/ totiž objevíte to nejlepší z gastro balení oliv, co současný trh nabízí. Společnost BMC Brno je předním dodavatelem španělských potravin značky Bassta a mezi nimi také oliv. Pořídit je můžete, jak v plechovkách, tak ve skle. Plněné olivy i neplněné olivy značky Bassta si jistě zaslouží Vaši pozornost. Pochutnat si můžete především na zelených olivách plněných paprikovou pastou nebo zelených olivách s celou mandlí. Potravinová značka Bassta je sázkou na jistotu, proto dopřejte Vaším chuťovým pohárkům skutečnou slast při pojídání španělských oliv.

27. 02. 2019