Menu:

Olivy s česnekem

Neskutečně kvalitní a velmi chutnou plodinou jsou olivy. Ty jsou plné různých vitamínů a hlavně detoxikačních látek, kvůli kterým jsou vyhledávané lidmi i odborníky po celém světě. Olivy si může člověk zakoupit v různých podobách a formách. V základu se olivy dělí na zelené a černé. Dále jsou na našem trhu olivy, které mohou být plněné různými pochoutkami. Nejčastěji může člověk dostat olivy plněné papričkami nebo oříšky, ovšem opravdovou delikatesou a velice zdravým pokrmem, jsou olivy plněné česnekem. Česnek je velmi zdravá rostlina, která je z čeledi česnekovité. Toto přírodní antibiotikum obsahuje ještě více vitamínů, než samotné olivy a kombinace těchto dvou rostlin je přímo zázračná. Pokud by lidé jedli olivy s česnekem pravidelně, měli by dostatek vitamínů a detoxikačních látek, kvůli kterým by byli zdraví a čilí po celý život.
Olivy s česnekem jsou hojně využívány v mnoha různých pokrmech. Jedním z nich je například velice chutná a slavná paella. Je to typicky španělské jídlo, které bylo původně každodenně konzumováno místními rybáři. V současné době si lidé tento pokrm oblíbili natolik, že jej naleznete na jídelním lístku každé lepší restaurace a to nejen ve Španělsku. Velice chutné je, pokud si dáte k paelle nějaké dobré, pokud možno také španělské víno. Je mnoho různých způsobů, jak paellu připravit. Každý ji může dělat trošku jinak a tím může pokaždé vzniknout originální a jedinečný pokrm, který si zamiluje i ten nejnáročnější z gurmánů.
Velmi jednoduchý paella recept, je k sehnání například na internetu, nebo v každé lepší kuchařské knížce. Často je paella podávána s kuřecím a vepřovým masem, ale můžete si ji udělat také z masa z mořských živočichů. Pravá paella by se měla dělat z neomyté rýže. Ta je totiž obalena rýžovým škrobem, který udržuje pokrm lepkavý, přesně tak, jak to má být. Do paelly se přidává vždy spousta zeleniny a vlastně i vše, na co má její tvůrce chuť. Tato obdoba našeho rizota je velice chutná, pokud si do ní lidé přidají dostatečné množství česneku a různobarevných oliv. Není nic lepšího, než se zasnít, udělat si kvalitní paellu a představit si, že jste v některé z krásných restaurací Španělska.

07. 02. 2012